dinsdag 18 februari 2014

Citroensap: 10 voordelen

  1. Het zuivert het lichaam

    Warm water met citroen stimuleert de lever bij het zuiveringsproces in het lichaam. De levert produceert namelijk meer enzymen uit limoenen en citroenen dan ander voedsel. Het helpt dus bij het spoelen van gifstoffen.

  2. Het helpt de spijsvertering

    Enzymen zijn niet alleen goed voor het kwijtraken van gifstoffen, ze helpen ook bij een goede spijsvertering. Het sap van deze zure vruchten helpt om de darmen schoon te maken. Je krijgt minder last van opstoppingen, brandend maagzuur en een opgeblazen gevoel.

  3. Het geeft je immuunsysteem een boost

    Vitamine C, wat rijk aanwezig is bij citroenen, heeft allerlei voordelen. Vitamine C is belangrijk bij de weerstand. Het draagt bij aan gezonde botten, bloedvaten, huid en tanden. Verder is vitamine C een antioxidant die bescherming biedt tegen vrije radicalen. Antioxidanten verminderen de snelheid van het verouderingsproces. Lees meer overantioxidanten en vrije radicalen.

  4. Het houdt de bloeddruk normaal

    Citroenen bevatten veel kalium. Kalium is een belangrijk mineraal dat nodig is voor zenuwprikkelbegeleiding.Verder zorgt kalium voor een normale bloeddruk. Een normale bloeddruk is belangrijk om allerlei ziektes te voorkomen.

  5. Mineralen zoals calcium en magnesium bieden allerlei voordelen

    Calcium en magnesium zijn ook mineralen die te vinden zijn in citroenen. Calcium is onder andere belangrijk bij sterke botten en tanden. Magnesium is belangrijk voor een gezond hart, bij de opbouw en functioneren van spieren en het geeft ons skelet stevigheid.

  6. Citroensap werkt alkaliserend

    Citroen heeft een alkaliserend effect in het lichaam. Zuren zijn in het lichaam aanwezig, maar wanneer er te veel zuren in het lichaam aanwezig zijn kan dit het evenwicht verstoren. Want wist je dat ziekteverwekkers zoals virussen, schimmels en bacteriĆ«n alleen in een verzuurde omgeving ziektes en ontstekingen kunnen veroorzaken? Je kunt dit dus (deels) voorkomen door ‘s ochtends een glas citroen water te drinken!

  7. Voorkomt reumatische pijn of jicht

    Te veel urinezuur kan ontstekingen in de gewrichten veroorzaken. Citroensap verdunt juist urinezuur waardoor het de kans op reumatische pijn of jicht verkleint.

  8. De bloedsuikerspiegel blijft in balans

    Citroenen bevatten het stofje pectine. Dit zijn voedingsvezels die een verzadigend gevoel geven. Dit zorgt ervoor dat suikers minder snel worden opgenomen. Zo blijft je bloedsuikerspiegel in balans!

  9. Het zorgt voor een stralende huid

    Citroenwater is goed voor de huid. Dit komt omdat een dagelijkse inname van citroenwater de vorming van rimpels helpt te voorkomen. Zo houd je een jonge stralende huid. Bovendien kan citroenwater littekens op de huid laten vervagen. Dat komt omdat citroenwater blekende eigenschappen bevat.

  10. Het verfrist je adem

    Citroensap heeft positieve effecten op kiespijn en tandvleesontsteking. Bovendien voorkomt het slecht ruikende adem. Zo begin je de dag ook nog eens met een frisse geur!

    Neem citroen in de ochtend en je profiteert er heel de dag van!

    bron: jouwfabriek.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten